Algemeen

Bestuursleden

Curriculum vitae Gert-Jan Vlasveld, Voorzitter NBCM
 Ing Gert-Jan Vlasveld is Senior Adviseur bij CM Partners BV dat gespecialiseerd is in contractmanagement. Hij studeerde informatica aan de HIO in Den Haag en startte zijn loopbaan als programmeur bij BSO. Na een aantal jaren als analist, ontwerper en projectleider gewerkt te hebben werd hij lid van het  management team van de Business Unit BSO/AT Zoetermeer. In de vijf jaar die hij als technisch manager gewerkt heeft was hij samen met een collega verantwoordelijk voor het managen van alle contracten in uitvoering. Onder zijn leiding werd een kwaliteitssysteem ingericht dat een van de eerste ISO 9001  certificaten binnen de ICT kreeg. Na zijn overstap naar BSO-Origin/QMSP heeft hij een aantal jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en implementatie van een wereldwijd contractmanagementsysteem voor Origin. Na een korte periode bij een co-locatie provider heeft Gert-Jan vijf jaar  gewerkt voor ‘s werelds grootste leverancier van Facilitaire dienstverlening: Johnson Controls IFM. Daar heeft hij als Business Controls Manager en Finance Manager Nordics zijn stempel gedrukt op het contractmanagement binnen de organisatie.
 Samen met Jan van Beckum heeft Gert-Jan de methode CATS CM voor contractmanagement ontwikkeld, daar een boek over geschreven en CM Partners gestart.
 
Gert-Jan is naast voorzitter van de Nederlands Beroepsvereninging voor Contract Management ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Zeister Muziekschool.
 
Contactgegevens:
CM Partners BV 
Panweg 63
3705 GC Zeist
http://www.cmpartners.nl
M : (+31) 0644 35 15 29
 
  
Curriculum vitae Rense Feenstra (R.J.), Penningmeester NBCM

 Rense is penningmeester in het bestuur van de NBCM. Daarnaast werkt hij als Vendor Manager voor Rabobank  samen met toeleveranciers zoals SAP, HP en Oracle. Sinds 1999 in dienst bij Rabobank in diverse functies zoals Contract Manager, Software Asset Manager en ICT Inkoper. Daarvoor werkzaam  als inkoper in de zorgsector bij het UMC Utrecht (voorheen Academisch Ziekenhuis Utrecht) en St. KVV in Den Haag. Rense is afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan de HEAO afstudeerrichting Logistiek en Economie in 1992. 

 

Contactgegevens:
E  :  info@nbcm.nl
 

 

Curriculum vitae Robert Grandia, Bestuurslid NBCM

Robert Grandia is ICT-advocaat bij Advocatenkantoor Legalz. Hij is specialist ICT-contracten, ICT-geschillen en intellectuele eigendom. Robert is tevens voorzitter van de Afdeling IT-recht van het Nederlands Genootschap voor Informatica (NGI), docent ICT-recht aan de Hogeschool Rotterdam en docent bij de advocatenberoepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Robert geeft veelvuldig presentaties en trainingen en van zijn hand verschenen publicaties over ICT-contractenrecht, contractmanagement en de juridische bescherming van software en databanken. Robert is onder andere auteur van de ICT~Office Voorwaarden (2009). Voor meer informatie zie http://www.legalz.nl.

 

Contactgegevens:

Advocatenkantoor Legalz B.V.
Rodezand 34
3011 AN ROTTERDAM
http://www.legalz.nl
M : (+31) 06 37171550
E : info@nbcm.nl

 

                    

 Curriculum vitae Erik Kiekens, Secretaris NBCM             

 Erik is in diverse functies werkzaam sinds 1985. Erik werkt graag in een omgeving waarin hij vrijheid van handelen heeft en wordt afgerekend op het resultaat. Zijn werkmotivatie haalt Erik vooral uit het omgaan met mensen en het leveren van een toegevoegde waarde op gebied van contractmanagement.      Maar ook het ontwikkelen van zijn persoonlijkheid en zelfontplooiing. Tijdens zijn loopbaan heeft Erik bij diverse werkgevers een verscheidenheid aan functies uitgeoefend zoals: contractmanager, projectmanager/leider, lijnmanager, adviseur, kwaliteitsmanager, docent, coach en informatieanalist.

De afgelopen 10 jaar is Erik werkzaam als Senior Contractmanager (op dit moment bij TNO). Daarin adviseert en ondersteunt Erik zijn thema directie, de business line managers en het sales teams bij het contractueel vastleggen van opdracht-, geheimhouding-, consortium-, teaming- en licentieovereenkomsten. 

Contactgegevens:

M  :  +31 (0)6 51 59 48 19
E  :  info@nbcm.nl

 

Curriculum vitae Cécile van Velsen

Hallo medeleden mijn naam is Cécile van Velsen, geboren in s’-Gravenhage. Met mijn man Jan, waar ik nu ruim 28 jaar getrouwd mee ben, en dochter Sylke van 19 wonen wij in een landelijk dorpje Langeraar in de gemeente Nieuwkoop.

Vanuit de financiële hoek en inkoop ben ik bij Fokker Aircraft b.v. in de wereld van Maintenance & Logistiek terecht gekomen. Mijn eerste ervaring hoe belangrijk relaties en communicatie zijn, vooral als je leveranciers in Engeland en Amerika zitten. Vanaf 1997 ben ik met Contract Management in aanraking gekomen toen ik bij Telfort (samenwerking NS en BT) begon. Hier heb ik zeven prachtige jaren gewerkt waarbij ik de Telecom markt ontzettend heb zien ontwikkelen en ik het vak Contract Management goed geleerd heb. Na nog even als consultant gewerkt te hebben ben ik mij als zelfstandige gaan specialiseren op het gebied van Contract Management. Tijdens mijn onderzoek wat is “Contract Management” heb ik ook Gert-Jan Vlasveld ontmoet op een avond van Het NIC. Dit onderzoek is de start geworden voor wat later de basis is van mijn “vijf Stappenplan” en “Maturitymodel”.

“Contract Management als verbindende factor tussen mensen, processen en contracten”

Dit is zo’n mooi vakgebied die heel veel onderdelen binnen een organisatie raakt. Het werken als een spin in een web met collega’s, stakeholders en leveranciers is een prachtige ervaring. Samen er iets moois van maken. Want een contract komt pas tot leven na de ondertekening. Door te bouwen aan relaties en afspraken implementeren krijg je de kans om het beste uit een contract te halen.

In het verleden ben ik ook bestuurslid geweest van CPD (commissie Hoger Opgeleiden binnen de NEVI) waar we mooie avonden organiseerden om leden uit te dagen breder te kijken en de verbindingen verdieping te zoeken met elkaar. In die tijd heb ik ook twee ronde tafels georganiseerd. Een over Contract Management, welke uiteindelijk werd bekroond met een artikel in Deal en daarna Risico Management. Dit heeft geresulteerd  in een gezamenlijk boek en oprichting van VIER (Vereniging voor Inkoop en Risico Management). Op het moment zijn we druk bezig met ons tweede boek over de relatie tussen contractmanagement en risicomanagement.

Tevens hou ik van golfen en wielrennen. Graag fiets ik door het groene hart en in mooi Limburg. In de winter train ik binnen maar kijk uit naar het voorjaar dat we weer lekker naar buiten kunnen.

Mijn motivatie om me aan te melden als bestuurslid van NBCM is mijn nooit afnemende passie voor het vak en het ontmoeten van mensen en organiseren van mooie dingen. Ik hoop dat ik dat met jullie mag doen en mooie bijdrage kan leveren aan deze vereniging.

Vanuit de financiële hoek en inkoop ben ik bij Fokker Aircraft b.v. in de wereld van Maintenance & Logistiek terecht gekomen. Mijn eerste ervaring hoe belangrijk relaties en communicatie zijn, vooral als je leveranciers in Engeland en Amerika zitten. Vanaf 1997 ben ik met Contract Management in aanraking gekomen toen ik bij Telfort (samenwerking NS en BT) begon. Hier heb ik zeven prachtige jaren gewerkt waarbij ik de Telecom markt ontzettend heb zien ontwikkelen en ik het vak Contract Management goed geleerd heb. Na nog even als consultant gewerkt te hebben ben ik mij als zelfstandige gaan specialiseren op het gebied van Contract Management.

Contactgegevens:

E : info@nbcm.nl

Agenda

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NBCM nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste updates.